Hafta sonunda kızkrdeşimle birlikte kahvaltı için salça yapmaya karar verdik ve hemen işe koyulduk. Havuçları ve kabuklarını soyup tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları haşladık, kırmızı biberi közledik.. Patlıcanların suyunu süzerek hepsini blenderdan geçirdik. Domates salçasıyla birlikte bahçede yaktığımız ateşte pişirdik. İçine sıvıyağ, tuz ve toz şeker katarak kaynattığımız kahvaltılık salçamızı sıcak olarak kavanozlara koyup kapaklarını kapattık..
İçine pul biber, karabiber,bazen kuru nane bazen kekik, isteğe bağlı dövülmüş ceviz yada canımızın istediği baharatlardan katarak kahvaltı masamıza ayrı bir tat eklemeye hazırız.
güzele benziyor deneyeceğim tşk.ler
YanıtlaSil