12 Şubat 2010 Cuma

Tahinli Rulo

http://porselendemlik.blogcu.com/

http://gelibolu17.blogspot.com/

tarafından hazırlanan

53.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE

bu tarifle katılmak istedim. Dilerim benim gibi sevenlerin hoşuna gider.








Tahinli çörekleri eskiden beri çok severim. Benim gibi sevenlere evde kolayca hazırlayabilecekleri basit bir tarif vermek istiyorum.
Malzemeleri:
4,5 su bardağı un1 paket kuru maya(ben suda eritilmeyen paket maya kullanıyorum) 1 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı şeker2 su bardağı ılık su1/2 su bardağı ılık süt1 su bardağı tahin
Yapılışı:Unu bir kaba eliyoruz ve içine maya ile bir yemek kaşığı şekeri ilave ediyoruz. Ilık su ile yoğurarak üstünü örtüyoruz ve yaklaşık bir saat ılık bir ortamda kabarmasını bekliyoruz.
Diğer yandan 1 bardak tahin, 1 bardak şeker ve ılık sütü bir kapta çırpıyoruz. Dinlendirilmiş hamurumuzu alıp 12 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı unlanmış tezgah üzerinde 2-3 mm. kalınlığında açıyoruz ve üzerlerine hazırladığımız hazırladığımız tahinden sürüp ruloa haline getiriyoruz. Ruloları kendi etrafında yuvarlıyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz.Üstünü örterek bir yarım saat kadar yeniden dinlendiriyoruz. Daha sonra üzerine kalan tahinli karışımdan sürüyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. CANIM BENİM ETKİNLİĞİMİZE VERMİŞ OLDUĞUN DESTEK VE GÖNDERDİĞİN GÜZEL TARİFİN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.ELLERİNE GÜZEL GÖNLÜNE SAĞLIK ARKADAŞIM.GENE BEKLERİM.SEVGİLER SELAMLAR
    120 NO İLE YAYINDA...

    YanıtlaSil

Follow Me on Pinterest
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...