6 Eylül 2010 Pazartesi

Ev Baklavası

Bayram hazırlıklarımız devam ederken bir yandan da tatlıları düşünüyoruz. Geleneksel olan ise baklava.. Ve işte benim ev yapımı baklavam...
1 su bardağı süt
2 su brdağı sıvı yağ ( 1 bardak hamur için, 1 bardak fırına atmadan önce kullanılır)
3 yumurta
1 çorba kaşığı sirke
bir tutam tuz
bir paket margarin
Süt, sıvı yağ,yumurta, sirke, tuz, kabartma tozu ve albildiği kadar un birlikte yoğrulur. Yaklaşık 20 dk. kadar yoğurmak gerekir. Bu hamuru 3 parçaya bölüp 20 dk dinlenmeye bırakılır. Her bir parçadan ceviz büyüklüğünde hamurlar koparılır ve 15 parça haline getirilir. Bir kapta bulunan nişastaya bulanan toplar 5 er tanesi üstüste gelecek şekilde küçük olarak açılır. 15 tane içinde aynı işlem yapıldıktan sonra hepsi üstüste konur ve tepsiye uyacak büyüklükte açılır. Yufkalarımızın arasına isteğe bağlı ceviz veya fıstık koyabilirsiniz. Bizde cevizli olmak zorunda :) Tepsiye dizilen yufkalar baklava şeklinde kesilir ve üzerine 1 bardak sıvıyağ ile bir paket margarin eritilerek tepsiye dökülür.

Yağlanmış olan tepsimizi 5 dk kadar sonra fırında pişiririz. Ben iki defa fırınd pişiririm. İlki hafif pembeleşince fırını kapatırım tepsi içinde soğur. Sonrasında yeniden fırına atarım. Daha kıtır bir tatlı olur.







Şerbeti için 9 bardak toz şeker ve 7 bardak su ölçüsünü kullanıyorum. Ve kaynayan şerbete yarım limon suyunu da indirmeden önce ilave ediyorum. Şerbetin kıvamını tırnak üzerine bir damla dökerim akmıyorsa , evet ocağı kapatmanın zamanıdır...

Sıcak şerbeti henüz soğumamış baklava tepsisinin üstüne dökme zamanı... Afiyet olsun

1 yorum:

Follow Me on Pinterest
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...